WAARSCHUWING BUITENGAS AANSLUITINGEN GOK / TRUMA

Belangrijk mededeling over buitengasaansuitingen / gasuitvoerdozen van GOK en Truma - KLIK HIER

Al-Ko introduceert HY4 niveauregeling

Alko niveauregeling HY4

Gepubliceerd op 09/12/2016
Alko HY4 leveller

ZOETERMEER – Een eigen niveauregeling was nog bijna het enige dat Al-Ko nog niet in het leveringsprogramma had. Maar ook daar komt verandering in.

De bekende leverancier van de chassis waarop menig camper wordt gebouwd, maakt bekend dat het een eigen niveauregeling in het assortiment op zal nemen. Uiteraard is dit systeem gemaakt om aan een Al-Ko chassis te monteren. Op dit moment kondigt Alko alleen een niveauregeling voor de razend populaire Fiat Ducato X250 aan, maar vermeldt er tevens bij dat er ook niveauregelingen voor andere bekende merken zullen volgen. De Fiat Ducato X250 is overigens de Ducato van modeljaar 2008 t/m 2013, het op één na nieuwste model dus. De Al-Ko niveauregeling is dus ook geschikt om achteraf op bestaande voertuigen te monteren.

Al-Ko heeft ervoor gekozen om de niveauregeling anders op te bouwen dan wat we meestal in Europa zien. In tegenstelling tot de gebruikelijke systemen die met één centrale hydraulische pomp werken, is het HY4 systeem namelijk decentraal opgebouwd. Deze techniek wordt ook wel toegepast op grote, zware Amerikaanse campers. Hierbij heeft iedere steun van de niveauregeling een eigen, autonoom hydraulisch systeem.  Het systeem is daardoor niet alleen een stuk eenvoudiger te monteren omdat er geen hydraulische slangen over de bodem naar de steunen moeten worden geleid, maar de gewichtsverdeling is ook gunstiger. Daardoor bespaar je met dit systeem de nodige bergruimte en montagetijd, en kan er vanwege de gunstigere gewichtsverdeling ook meer in de garage worden geladen.

De niveauregeling is programmeerbaar. Je kunt het systeem ook zo programameren dat het voertuig een beetje scheef staat zodat je het laatste restje uit een tank kunt benutten, of om de tanks makkelijker te kunnen legen. Dit programmeren geschiedt via een eenvoudig en intuïtief te bedienen afstandsbediening. Het HY4 systeem voor de Ducato X250 zal leverbaar zijn in voorjaar 2017.

 

U heeft vast en zeker wel eens gehoord over motorische problemen met bepaalde type Ford motoren?

Bekijk hier de uitzending van Kassa, t.b.v. problemen Ford motoren.

 

De kwestie van in de soep gelopen motoren van Ford komt komende zaterdag aan de orde in een uitzending van het consumentenprogramma Kassa van BNN-VARA.

De afgelopen dagen zijn daartoe opnamen gemaakt, onder meer bij gedupeerden en andere betrokkenen, maar ook bij het onderzoek naar een kapotte 2.2 TDCi, dat afgelopen dinsdag in opdracht van de NKC plaatsvond. Consumentenkwestie De NKC heeft de zaak van de Ford-motoren bij de redactie van Kassa aangekaart omdat het typisch een consumentenkwestie is. Het bedrijf lijkt zich doof te houden voor klachten van een aanzienlijke groep klanten, die materiële en immateriële schade lijden. “We willen graag met Ford aan tafel om tot een oplossing te komen voor deze mensen”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “In eerste instantie is het aan Ford om het vertrouwen te herstellen. In het belang van de gedupeerden helpen wij als belangenbehartiger hier graag aan mee." De uitzending is komende zaterdag om 19.05 uur, op NPO 1.

 

Capron de fabriek van Sunlight levert het 40.000ste voertuig af.

NEUSTADT – Anderhalf jaar geleden rolde het 30.000erecreatievoertuig van de band bij Capron. Toen was het een Sunlight camper. Halverwege vorige maand rolde alweer de 40.000e camper van de band.

Dit keer was het de eer aan een Carado camper. Een mooie mijlpaal voor dit jonge, in het Duitse Neustadt gevestigde bedrijf dat is opgericht om campers en caravans voor de merken Carado en Sunlight te bouwen.

Inmiddels is dat een beetje veranderd. Onlangs werd namelijk ook bekendgemaakt dat er van de merken Carado en Sunlight voortaan alleen nog maar campers worden gebouwd. Dat geldt dus ook voor Capron, dat zich met ingang van modeljaar 2017 dus gaat toeleggen op de productie van uitsluitend campers.

Het 40.000e voertuig is een mijlpaal die er wezen mag. Het bedrijf is immers nog jong. Het werd opgericht in 2005 en het eerste product -een camper van Carado- rolde in 2006 van de band. Nu, zo’n 10 jaar later, is het dus de beurt aan het 40.000e voertuig. De productie-aantallen zijn de laatste jaren overigens explosief gestegen. In het vorige modeljaar, dat op 31 augustus afliep, werden zo’n 7000 recreatievoertuigen geproduceerd.

Het bedrijf is ook helemaal klaar voor de toekomst. Het combineert een uitgekiend modellenpalet met een geperfectioneerde logistiek en de modernste productietechnieken, ondersteund door de gezamenlijke knowhow van de Erwin Hymer Group waar het bedrijf deel van uitmaakt.

Er wordt ook geen voorraad van campers gebouwd, iedere camper wordt namelijk uitsluitend in opdracht gemaakt. De campers van Carado en Sunlight kunnen in een grote hoeveelheid uitvoeringen worden geleverd, die hun weg naar 30 landen over de hele wereld vinden. De productietijd van een camper bedraagt, afhankelijk van het type en uitvoering, 1,3 tot 1,5 werkdagen. De daken, wanden en het grootste deel van het meubilair worden in de eigen fabriek vervaardigd. Opvallend is verder, dat er bij Capron relatief veel vrouwen werkzaam zijn.

 

 

Duitse Tol komt er nu echt aan!

Een datum is nog niet bekend, maar de Duitse tol voor personenauto’s gaat er dan toch echt komen. Nog deze maand zal Europa het aangepaste plan goedkeuren, zo is de verwachting.

Geen ongelijkheid meer, Duitse tol komt er snel

De aanpassingen die het oorspronkelijke plan inmiddels heeft ondergaan zijn voldoende om van een Europees nee een ja te maken. Zo zullen Duitse automobilisten niet gecompenseerd worden via de wegenbelasting en komt er naast een vignet voor tien dagen, twee maanden en een jaar een vierde. Daarmee kan er ook voor een kortere periode door Duitsland gereden worden. Daarnaast komt er een koppeling die ervoor zorgt dat schonere auto’s minder gaan betalen. Het grootste bezwaar, de compensatie was tegen het principe van vrij verkeer, was snel opgelost. Samen met de andere aanvullingen ligt er nu een plan dat voor de EU door de beugel kan. Duitsland denkt er jaarlijks meer dan 500 miljoen mee binnen te halen.

 

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2016

Of je nu voor het eerst gaat kamperen of al jaren fervent kampeerder bent; op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs vind je de nieuwste trends, handige accessoires en tips en adviezen om jouw kampeervakantie onvergetelijk te maken. Zoek je bijvoorbeeld naar manieren om je caravan een heel persoonlijke touch te geven? Bezoek dan het pimpplein. Hier vind je inspiratie en kun je workshops volgen. Twijfel je of met een camper rijden iets voor jou is? Op het parkeerterrein kun je een proefritje maken. Maar er is nog veel meer.

De beursvloer is speciaal voor deze editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs omgetoverd in Duitse sferen. Verwacht hoffelijke Duitse gastvrijheid, met een knipoog naar het hippe Berlijn in combinatie met de laatste ontwikkelingen op kampeergebied en informatie over leuke en verrassende  bestemmingen.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van 12 tot en met 16 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten aan de kassa kosten €12,50.  Meer info op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

 

 

Alko nieuwsbrief veersysteem ACS + ACR

 

Frankia camper importeur

 

Belangrijk nieuws m.b.t. Truma gasfilters!

Truma gasfilter, Raema Caravans
Truma Gasfilter, Raema Caravans